top of page

Vlaamse Werkgroep Kwartiermaken


Op 2 februari werd ik door de Vlaamse Vereniging Geestelijke Gezondheid uitgenodigd te praten over mijn werk als Kwartiermaker. Dit leidde tot het idee om een Vlaamse Werkgroep Kwartiermaken te starten.

Het begon allemaal met de buurtwerking in Sleidinge. We leerden met vallen en opstaan hoe we tot meer verbinding konden komen en nu, vele jaren later is er de start van een Vlaamse Werkgroep Kwartiermaken.

We gaan nu helemaal voor Vlaanderen met een splinternieuwe werkgroep Kwartiermaken (onder de vleugels van de Vlaamse Vereniging Geestelijke Gezondheid en meer bepaald het herstelplatform). We willen verbinding maken met iedereen in Vlaanderen die voor mensen met een psychische kwetsbaarheid wil helpen zoeken naar veilige plaatsen, niet alleen letterlijk zoals woonplaatsen, werkgelegenheid en plaatsen om vrije tijd door te brengen maar ook willen helpen zoeken naar veilige en onbevooroordeelde plaatsen in de hoofden van burgers, mensen die op zich niets te maken hebben met geestelijke gezondheidszorg. De allereerste vergadering gaat door op donderdag 21 mei van 10.00u tot 12.00u bij de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid vzw., Tenderstraat 14 te Gent.Ik hoop mensen daar te kunnen ontmoeten van uit heel Vlaanderen.

Iedereen die bovenstaande gedachte genegen is is welkom, maakt niet uit of je hulpverlener, patiënt, cliënt, ervaringsdeskundige of familielid of buurtbewoner-burger bent.


bottom of page