top of page

HULPVERLENEN IS VERBINDING MAKEN

Peter

Dierinck

RSS Feed

Kwartiermaken 

Ik ontmoette Doortje Kal voor het eerst in januari 2013.  Met Kiosk gingen we bij haar langs in Utrecht Ze ontving ons zeer gastvrij en had een vriendelijk woord voor elk van ons.  

Alemoaletuupe tegoare

(Kwartiermaken in Gent en Sleidinge)

Door artikel 107 ontstaan in Vlaanderen op verschillende plaatsen Mobilteams.  Psychiatrische instellingen bouwen bedden af en mogen het vrijgekomen personeel behouden om het te gebruiken voor thuisbegeleiding bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. In het Gentse gaan vier teams aan de slag. Het is vrij snel duidelijk dat Kwartiermaken een essentieel onderdeel van het werk in de Mobilteams zal zijn. De vermaatschappelijking van de psychiatrie kan enkel slagen als de samenleving bereid is om (ex-)patiënten opnieuw een plaats te geven als burgers.

Interview Similes. (maart 2015)

Recente berichten

Wonen,

een benadering van uit tijd en ruimte

Bij de start van het werk aan huis bij cliënten met een psychische kwetsbaarheid hebben we in Vlaanderen heel wat geleerd van het Nederlandse model

Maandag 5 oktober 2015 om 11.00u in Grand Kaffee’(gelegen in het gebouw woonzorgcentrum Toermalien) Welzijnscampus 15 3600 Genk.

 

Bijeenkomst van de Vlaamse Werkgroep Kwartiermaken. De bedoeling van deze groep is op Vlaams niveau inspirerend en ondersteunend te zijn voor lokale Kwartiermaakprojecten.

De groep zal in het najaar nog twee keer samen komen op verschillende plaatsen in Vlaanderen.

 

Zowel hulpverleners, patiënten, ex-patiënten, ervaringsdeskundigen, buurtbewoners, burgers zijn welkom.

  Agenda 

bottom of page